Skiferie2016

Skiferie 2016

I 2016 gik skiferien til Hemsedal - vi var for sent ude da vi skulle bestille og alt var udsolgt i Trysil.

I Hemsedal var det kun muligt at leje hytter fra søndag til søndag. Vi havde valgt en hytte oppe i terrænet, hvilket betød at vi skulle på ski ned hvergang - også når Kamilla skulle på skiskole. Til gengæld boede vi tæt på løjpen og toppen af liften.

Vi tog afsted tidligt søndag morgen, kl. ca. 3.45 kørte vi - og med et par enkelte stop var vi fremme ca. 13.30. Mens Søren lejede ski med ungerne forhørte Pernille sig omkring tjek-ind tider - og vi var heldige at få nøglen med det samme :-)

Vi kørte op og fik pakket ud, og så var det ud på ski. Vejret var ikke det bedste, det var tåget, omkring frysepunktet, og snevejr, men løjperne var fantastisk. Kamilla var noget usikker og kunne kun køre ved Sørens stave.

Efter et par ture var vi klar til at komme tilbage til hytten, og få mad, pakket helt ud og få noget søvn.

Mandag skulle Kamilla starte på skiskole, som hun hurtigt blev meget glad for og hun blev hurtigt bedre. Dagene formede sig nogenlunde ens - Op og Kamilla på skiskole. Søren og Mikkel kørte sammen mens Pernille opholdt sig i nærheden af skiskolen og kunne følge med i Kamillas udviling når de ikke lige tog stolelifterne op i terrænet. Når skiskolen var færdig tog vi op til hytten hvor vi spiste frokost inden vi kørte en tur sammen om eftermiddagen. Et par dage kørte Søren og Mikkel en ekstra tur, og en enkelt dag var det far og Kamilla.

Fredag var der ikke skiskole så der kørte vi sammen både formiddag og eftermiddag, til stor frustration for Pernille, som for længst var overhalet af resten af familien.

Hele ugen havde det set ud til at blive koldere og koldere, helt ned til -30° men heldigvis rykkede det så det endte med at den koldeste temperatur var -14°.

Lørdag valgte vi at tage en lang tur om formiddagen, køre op til hytten, spise frokost, i bad, hvorefter vi pakkede bilen og kørte mod Danmark - vi mistede ca. 1½-2 timers ski, men var hjemme over 18 timer tidligere. Det var en stor succes. 7

Alt i alt havde vi haft en rigtig skøn skiferie. 

En lille historie: En af de første dage efter at Kamilla var blevet stå tryg at hun ikke længere kørte ved Sørens stave bad vi hende vente ved skiltet (der stod et stort skilt lige hvor løjpen begyndte) - men hun fortsatte bare, og da Søren indhentede hende og spurgte hvorfor hun ikke ventede var svaret "Du sagde ikke hvilket skilt"!