Skiferie2017

Skiferie 2017

Skiferien i år gik igen til Hemsedal.

Søndag

Vi kørte tidligt søndag morgen (kl.2.57). De første timer sov ungerne, mens Søren jævnligt vækkede Pernille fordi han selv havde lidt krise.

Vi kørte ind i Norge efter en kort tissepause i Sverige lidt i 8. Kort efter holdt vi første stop hvor vi alle fik tisset af, spiste morgenmad og tanket bilen.

Herefter fortsatte vi med nogle få pauser inden vi ca. 12.15 ankom. Det var ikke muligt at få hytten, så vi fik lejet ski og stod lidt. Kamilla ville ikke rigtigt efter et par ture i børneområdet, så tøserne hyggede mens drengene tog en mandetur. Det lykkedes Pernille at få nøglen omkring kl. 16, og så var det op og få pakket ud, spist og hygget inden det var tid til at komme i seng.


Mandag.

Vi vågnede rimelig tidligt, fik spist og kom i tøjet inden det var tid til at gå op på bakken. Da der ikke var meget sne var det lidt svært at komme op, og det var ikke en fordel at vi havde taget alm. Sko på. Alle 4 endte vi med at vælte rundt – med et kæmpe blåt mærke som resultat på Pernilles arm inden vi endelig kom op og fik ski på.

Vi kørte lidt rundt, efter nogle ture var Kamilla træt, og det passede med at vi kørte op og spiste frokost.

Efter frokosten kørte vi ned så Kamilla kunne være på skiskole kl. 13.15. Hun landede på et rent drengehold med undtagelse af hende og læreren, men det havde været en god oplevelse. Pernille tog det i sit eget tempo imens Søren og Mikkel kørte lidt op i terrænet.

Efter skiskolen viste Kamilla hvor de havde kørte inden hun og Pernille tog tilbage til hytten, mens Søren og Mikkel fortsatte en ekstra tur. Til trods for den ekstra tur var de kun hjemme 5 min efter tøserne.

Der blev lavet aftensmad, badet og hygget, inden det var sengetid.


Tirsdag

Så kom dagen hvor Pernille skulle være på skiskole kl. 9 – enetime – en julegave fra farmor. Det gik godt, og hun fik lært nogle teknikker.

De tre andre havde hygget imens. Da vi alle mødtes igen var Kamilla lidt træt så tøserne hyggede i børneområdet mens drengene tog en tur op. Vi mødtes alle for at køre op efter Kamilla havde hilst på Valle.

Det var blevet lidt sent så efter frokosten kom vi hurtigt i tøjet igen, så Kamilla kunne nå skiskolen. Hun havde en god time, mens Pernille gik rundt og fik handlet lidt, inden Søren og Mikkel kom ned. Her mødte vi nogle fra Taastrup.

Efter Kamilla var færdig på skiskole ville hun bare gerne tilbage til hytten. Desværre for sent, så da hun næsten havde fået skitøjet af havde hun et lille uheld. Så der kom gang i håndvasken. Det slog hende dog kun ud i kort tid.

Mikkel og Søren tog en tur mere, da der var sent åbent på løjperne. De kom hjem lige tids nok til at spise aftensmad. Kort efter aftensmaden tog Kamilla og Søren afsted igen. Mikkel kørte også igen, men alene.

Mikkel kom først hjem, og kort tid efter kom de to andre. Kamilla kom hurtigt i seng, og vi andre slappede af. (nogle med mere ømme muskler (Pernille) end andre)


Onsdag

Pernille tog en dag uden ski, musklerne var for ømme. Søren, Mikkel og Kamilla tog en tur på en af toppene. Da Kamilla blev træt kom Søren op med hende, så tøserne kunne hygge mens drengene stod på ski. Drengene kom op til frokost. Efter frokost kørte vi alle ned med Kamilla på skiskole. Mikkel og Søren kørte sammen mens Pernille slappede af nede i børneområdet, indtil skiskolen var slut. Pernille og Mikkel tog  tilbage og hvilede mens Søren og Kamilla stod lidt om eftermiddagen.

Alle var lidt trætte, så om aftenen hyggede vi.

Torsdag

Det blev til en stille og rolig formiddag, hvor Søren og ungerne kørte mens Pernille øvede sig på børnebakken. Efter et par timer tog Pernille og Kamilla op til hytten, hvor frokosten blev lavet så den var klar til Søren og Mikkel.

Efter frokost tog vi ned med Kamilla på skiskole for sidste gang. Søren og Mikkel kørte ud sammen mens Pernille ventede på Kamilla nede ved skiskole området. Da det var færdig og hun havde fået overrakt sit diplom tog vi alle ud på en lille tur.

Efter en lang dag tog vi tilbage til hytten, lavede aftensmad og hyggede.


Fredag

Vi var efterhånden ved at være trætte, så vi tog en lille kort tur fredag formiddag, drengene fortsatte mens tøserne tog op i hytten og hyggede. Efter frokost tog vi endnu en tur, Søren havde børnene med oppe på toppen, så Kamila havde været på alle 3 toppe – to i år og en sidste år.


Lørdag

Søren tog ungerne med ud, mens Pernille begyndte at pakke. Selvom vi havde hytten til søndag, havde vi besluttet at køre lørdag eftermiddag, så vi kunne have søndagen hjemme. Kamilla kom tidligt op og hjalp med at pakke. Da Mikkel og Søren kom op, havde været i bad og havde spist frokost gik ungerne ud og kørte på kælk mens Søren og Pernille pakkede bilen. Vi var klar til at køre kl. 14.

Den første del af turen gik godt, men efterhånden blev vejret værre og værre, det sneede, og der var meget trafik. Da vi endelig nåede Oslo var vejene næsten sneet til, og ned gennem Sverige var der flere steder kun et enkelt spor frit på motorvejen. Langt om længe gik det over i regn, og Pernille kom over bag rattet – det gik meget godt indtil Hallandsåsen, hvor der pludselig var sne igen, så meget at lastbilerne gik i stå op af Hallandsåsen.