Kamilla-2015

Januar, februar og marts 2015

Januar startede med en fødselsdag hos Alma Viola. Og dagen efter startede børnehaven efter en dejlig lang juleferie. Det gik meget godt. Mormor var på besøg flere gange i løbet af månederne, og det var noget Kamilla nød. Specielt at komme med i IKEA og få morgenmad. I slutningen af januar tog vi på skiferie, det var en stor succes. Resten af februar gik hurtigt, og i marts var vi en tur i Sydjylland og senere i Nordjylland. Mormor var ovre flere gange i marts.

Sproget udviklede sig langsomt. I januar kom hun ind i en periode hvor hun begyndte at stamme en del igen, det virker som om det hver gang var i forbindelse med et sproghop.Hun havde stadig svært ved at udtale flere bogstaver som S og R, men til gengæld kunne hun allerede de fleste af bogstaverne, og sidst i perioden begyndte hun at stave små ord og øve sig i hvad orderne startede med. Hun synes det var vældigt sjovt, og overraskede os jævnligt ift. hvad hun egentlig kunne. Hendes stædighed og ikke mindst hidsighed nåede uanede højder, og hun vi havde en del kampe på den front med raserianfald til følge. Hun kunne være utroligt charmerende, men i næste øjeblik meget provokerende og kunne nogle utrolig grimme gloser, samtidig med at hun slog og sparkede - en opførsel vi IKKE ville tolerere herhjemme. Hun havde stadig svært ved at sove i sin egen seng og kom ind hver nat, men når der var en gulerod i sigte som f.eks. x kryder så fik hun et blad, så kunne hun fint sove i sin egen seng hele natten så længe hun bare fik sine krydser. Hun var stadig slem til at tisse i bukserne, og der gik ikke en uge uden vådt tøj - og som hun sagde "Det bar' lige meget". Mikkel og hun havde deres konflikter, hun kunne være utroligt strid ved ham, mens han var mere rafineret med lige at stikke til hende når han troede vi ikke så det, men når han kunne få lov til at være storebror, så var han fantastisk og de var de bedste venner i verden.

April, Maj og Juni

I påskeferien var vi i Jylland, og i Legoland, til stor fornøjelse for Kamilla. I april var der gymnastikafslutning - og Kamilla som ikke ville til træning, og bestemt ikke være alene derinde, da hun kom ind i salen og så alle de mennesker der sad og kiggede på hende var hun som forvandlet - hun nød det i fulde drag. Samme måned af der musikkoncert med børnehaven og 1. maj rykkede hun op i skolegruppen, og så var man en stor pige.

Sproget gik langsomt fremad, der var stadig sammensætninger af ord og bøjning af specielt uregelmæssige verber som skabte problemer.

Hun blev mere og mere selvstændig, og ville gøre alt for at få sin vilje - en dag havde Mikkel slået foden, hun græd hele aftenen fordi hun havde ondt i benet - udelukkende fordi Mikkel havde fået for meget opmærksomhed. Samtidig var hun en rigtig glad pige og var god til at lege selv. Han var meget hidsig. Plaster kunne dog gøre meget, der gik ikke en dag uden hun skulle have plaster på et eller andet sted.


Kamilla 2015

Juli, august, september

Sommerferien nærmede sig med hastige skridt. Kamilla var meget bestemmende og ved mindste tegn på afslag, hylede hun til hun fik sin vilje, samtidig var hun en værre drillepind, specielt overfor Mikkel, og det var til tider helt umuligt at nå ind til hende, hun kun både slå, sparke, bide og rive i hår - men hun var også en skøn og dejlig pige, der kunne være utrolig kærlig. Det gik godt i børnehaven og hun var glad for at komme der, ikke mindst nu hvor hun var blevet blomst.

Sproget blev bedre - også de grimme gloser - og i slutningen af perioden var kunne hun næsten skrive alle bogstaverne. Hun var meget interesseret i at skrive og stave.

I Juli var det sommerferie, hvor vi hyggede hjemme og så lige en uge i Harzen. Midt i august var vi en tur i Nordjylland og i Legoland. Vi havde et kort besøg af mormor.

I starten af september begyndte hun til gymnastik, detvar vi meget spændte på, da hun sæsonen før ikke ville være alene i salen, men det gik så fint. ikke mindst fordi der var flere fra børnehaven.

Oktober, November og December

Kamilla var stadig glad for at gå i børnehave, men snakkede mere og mere om at nu skulle hun snart starte i SFO, og så var man en stor pige.

Hun kunne stadig være en rigtig umuligus, og en værre drillepind - specielt overfor Mikkel, men samtidig var hun også meget glad for Mikkel, og ville ofte bare i kontakt med ham. Hun var blevet meget glad for iPad - lidt for glad og kunne skabe sig når hun ikke fik lov.

Generelt kunne hun skabe sig rigitg meget men det blev nemmere at snakke med hende.

Efterårsferien gik godt først fødselsdag ved farmor, og derefter i badeland i Tosens i Tyskland. Det var noget ungerne kunne lide.

Samtidig var det perioden med både fødselsdag og jul. Specielt fødselsdagen blev der snakket om længe for så blev hun jo hele 5 år.

Hun var glad for gymnestik, men der skulle helst være nogen fra børnehaven for at hun synes det var sjovt.