Mikkel-2015

Mikkel 2015

Januar, Februar og Marts 2015

Januar startede stille og roligt. Mikkel var glad for at komme i skole igen efter juleferien. Januar gik hurtigt, med karatetræning og skole, og endelig blev det skiferie, noget Mikkel havde set frem til længe - og han nød det. I perioden var der mini-konfirmand, 4 lørdage med en  lidt alternativ gudstjeneste som afslutningen - incl. rap, pizza og øl. Mikkel læste indgangsbønnen op - og det gjorde han helt fantastisk.

Mikkel var inde i en periode hvor alt skulle diskuteres og han kunne være temmelig flabet og næsvis. Det gav en del konflikter, det var specielt slemt når vi bad ham lave noget derhjemme - det var ikke populært.

Kamilla og Mikkel var ikke altid lige gode venner - og de var lige gode om at skabe konfliker - når Kamilla accepterede at Mikkel var storebror, og han var det på en god måde så var alt fryd og gammen. Mikkel kunne viste dog lige hvor han skulle sætte ind for at drille, og så blev Kamilla rigtig vred.

Men ellers var han en sød og dejlig dreng, der trivedes både i skolen og udenfor.

Lektierne var lidt for nemme, så vi forsøgte at finde lidt sværere opgaver til ham, så han blev udfordret, f.eks. klarede han måndesopgaverne i dansk for 5. kl. uden problemer. 

April, maj og juni 2015

April startede med en tur til Jylland, hvor vi besøgte farmor og var i Legoland. Midt i April var der karatestævne i klubben hvor Mikkel vandt alle sine kampe i indledende runde - desværre blev der lavet om på reglerne undervejs, og der kom en finalerunde, så han endte på en 3. plads - men han var også en af de yngste, så det var alligevel flot.

Han startede i klub, hvilket var en stor omvæltning - men allerede efter kort tid, havde han lært at holde øje med tiden og sende SMS hvis han blev forsinket. Han havde dog tendens til at misbruge det og komme hjem lige når det passede ham. Han blev kanin passer og det gik han meget op i.

Han var stadig aggressiv når han fik opgaver, og kunne stadig være rigtig flabet og næsvis, så det arbejdede vi en del med - det var heldigvis kun derhjemme, i skolen var han meget vellidt.

Han var tillige dygtig i skolen, hvilket også kunne være et problem, da han ikke altid kunne få udfordinger nok. Ofte havde han også diskussioner med lærerne da han ikke altid var enig - og jævnligt havde han ret.

JULI, AUGUST og SEPTEMBER

Sommerferie, og Mikkel glædede sig allerede til at komme i 4. klasse. Han var på en uges ferie hos mormor inden vi selv holdt sommerferie men ture derhjemme og en tur til Harzen.

Efter sommerferien startede han til karate og svømning og var straks glad for det.

Han var meget glad for både klubben og skolen - han havde dog problemer med at komme hjem til tiden, så det arbejdede vi lidt på. Han var en rigtig dejlig dreng, og en fantastisk storebror når han fik lov - og det var langt fra altid. Når Kamilla drillede blev han meget hidsig. Der skulle generelt ikke gå meget galt før han blev vred. Han var blevet bedre til at hjælpe til, også gerne med madlavningen.

I de første par uger af skolen var der læseprøve, og han læste som en 8. næsten 9. klasses elev. Midt i september var der valg til elevbestyrelsen og Mikkel blev valgt fra hans klasse, og var meget stolt og glad.

Oktober, november og december

Efteråret gik hurtigt. Mikkel trivedes i skolen, de lærer han havde fået efter sommerferien var fantastiske og udfordrede ham på beste måde.

Han kunne være utroligt flabet og næsvis og i lange perioder var der daglig kampe og skænderier - det blev dog efterhånden bedre - og grænserne var efterhånden blevet afprøvet.

Kamilla og han blev bedre og bedre venner men der var også mange konfliketer. De ville begge bestemme, og havde stærke vilje og samtidig var Mikkels retfærdighedssans meget stor.